Fantastična super jedrilica dolazi nam iz Južne Afrike sa dužinom blizu 35 metara i širinom 7,31m.

Brodogradilište Southern Wind isporučilo je prvi trup iz serije SW 105 – transokeansku jedrilicu koja će uskoro da krene na svoje prvo putovanje iz Capetown na Mediteransko more. SW 105 je krstarica visokih performansi sa izuzetnim karakteristikama koja pruža svu udobnost modernih superjahti. Istovremeno se ističe svojim sposobnostima za priobalno i transatlanska krstarenja.

Generalni koncept koje su stvorili Nauta Design, Southern Wind Shipyard with Farr Yacht Design na ovoj jedrilici su tri različite kobilne konfiguracije (fiksna, teleskopska i lift) kako bi zadovoljile zahteve i potrebe vlasnika.

Cilj dizajnera ove jahti prilikom razvoja projekta bio je da se uključe vrhunske karakteristike ostalih brodova i da se izgradi krstarica sa regatnim afinititetima, a da pri tome zadrži lepu estetiku i visok nivo udobnosti.

SW 105 se odlikuje velikim slobodnim površinama na palubi i kontunuiranom linijom od krme do pramca, dok se u potpalublju ovaj krstaš ponosi obiljem unutrašnje zapremine u kojoj su smeštene kvalitetno uređene kabine.

Zahvaljujući različitim opcijama rasporeda palube, jahta može biti opremljena ili sa Raised Salon ili sa Deck salon konfiguracijom. U oba slučaja, osam do deset ljudi može da uživa i da se opusti u razgovorima i druženjima na kaučima i za velikim stolom sa raznovrsnim menijem i posluženjem.

Izvor: http://www.sws-yachts.com/yachts/cruiser-racer-sw105